U kan met uw nieuwe OLED-TV al naar het containerpark. Hier is Samsung met de opvolger: ‘The Wall’

Print
U kan met uw nieuwe OLED-TV al naar het containerpark. Hier is Samsung met de opvolger: ‘The Wall’

Op de technologiebeurs CES 2018 kwam Samsung op de proppen met een splinternieuw concept voor televisies: ‘The Wall. Het toestel meet 146 inch en zou, volgens Samsung, de eerste modulaire tv ter wereld zijn. Zo stelt deze TV de consument in staat om het formaat van de televisie zelf aan te passen.

MicroLED deelt veel voordelen met OLED; elke microscopische LED kan zijn eigen licht uitstralen - er is bijgevolg geen achtergrondverlichting vereist, en dat creëert de diepe zwarttinten en weelderige kleuren die normaal zijn gereserveerd voor OLED-sets. Het resultaat: ongelooflijk heldere en levensechte beelden en vooral: je kan het toestel vergroten of verkleinen naar eigen smaak.

‘The Wall’ heeft een randloos ontwerp dat wordt beschreven als ’modulair’. Het toestel bestaat uit verschillende aparte modules die naadloos (of toch bijna) op mekaar aansluiten. Het bedrijf onthult nog niet veel details over hoe dat werkt en zegt enkel dat het modulaire scherm kan worden gebruikt om een display op de muur te maken, of de consument toelaat zijn traditionele schermformaat vergroten om te passen in een nieuwe ruimte.

Samsung liet niet weten hoeveel modules er er gebruikt werden in de conceptset die werd getoond tijdens het First Look-evenement van zondagavond in Las Vegas. Van dichtbij waren de randen van elke module van The Wall zichtbaar onder fel licht, maar ze zijn niet van elkaar te onderscheiden als er inhoud op het scherm wordt afgespeeld.

Volgens de eerste geruchten zou Samsung dit concept in het voorjaar willen lanceren. Reken er wel op dat u wellicht diep in de portemonnee zal moeten tasten.