Food

In deze virale kookvideo worden de ingrediënten met de mond bereid

Print
Er circuleren online heel wat kookfilmpjes, maar 'Cooking With Your Mouth' van Nathan Ceddia is toch een bijzonder exemplaar. In het filmpje snijdt de chef-kok van dienst niet zoals gewoonlijk alle ingrediënten vooraf, maar stopt wel de groenten, het ei en de boter in haar mond om alles in stukjes te doen of te mengen. Uit de reacties blijkt dat heel wat mensen er braakneigingen van krijgen.

Een rauwe ui, wortel, selder, bladpeterselie en vervolgens een teentje look, wat brood, citroenzeste en een rauw ei en boter. In het filmpje 'Cooking With Your Mouth' gaan ze allemaal de mond van de chef-kok in om er vervolgens gekauwd of geklutst terug uitgespuwd te worden in een kom. Ondertussen krijgt de kijker mee dat je bij het knabbelen van de look even moet doorzetten, ook als het een beetje brandt in je mond, en dat er met de ajuin wel wat traanvocht gepaard kan gaan. Daarna gaat alles de kalkoen in.

Heel wat mensen die de video onder ogen kregen, vinden het behoorlijk degoutant en drukken dan ook hun afgrijzen uit op sociale media. Maar dat is ontgetwijfeld net wat de Australische regisseur Nathan Ceddia voor ogen had. De chef-kok in het filmpje is dan ook een actrice en het gaat om een performance. Daarmee wou hij food trendwatchers een hak zetten.

Grenzen verleggen

Ceddia bedoelde zijn video dan ook niet als grap. "Niemand verlegt echt grenzen en wil verder denken dan de lepel of het bord", zegt hij in een reactie aan The Washington Post. "Ik wou een keuken creëren die mensen meer doet nadenken. Misschien is het wel een ander soort paleodieet? Waarom niet alles terugbrengen naar hoe het allemaal ooit begon en we wel met de mond moesten koken?"

De regisseur heeft al aangekondigd dat er binnenkort nog recepten zullen volgen, zo'n vijftig ongeveer. "Als je thuis snel een omelet wilt maken, dan moet je enkel de eieren klutsen in je mond en duurt het maar enkele seconden. Voor spaghetti bolognaise meng je even het gehakt in je mond. Doe gewoon wat goed voelt."

Aan de reacties op Twitter te zien, lijkt het er niet meteen op dat zijn 'nieuwe koken' veel navolging zal krijgen:

Niet te missen