Mode

Burberry strikt een van de ontwerpers van het moment voor samenwerking

Print
Burberry strikt een van de ontwerpers van het moment voor samenwerking

Foto: Instagram

Het Britse modehuis Burberry heeft zopas een collectie gelanceerd in samenwerking met Gosha Rubchinskiy. De Russische ontwerper is al een aantal jaar een van de grootste namen in de high-end streetwear. Het resultaat is een capsulelijn die bol staat van de bekende ruit.

Gosha Rubchinskiy heeft een voorkeur voor sportmerken en ontwerpt collecties die gebaseerd zijn op wat Russische hangjongeren zoal dragen. In het verleden werkte hij daarom al samen met onder meer adidas en Vans, maar ook merken zoals Kappa en Fila die in de jaren negentig populair waren en nu een comeback maken. Zijn zopas gelanceerde collectie in samenwerking met het klassieke, oer-Britse Burberry is daarom een beetje een vreemde eend in de bijt.

Toch is er een logische link. De ontwerpen van Rubchinskiy vertrekken vaak vanuit de jongerencultuur van rond 1991 en de val van de Sovjetunie en toen waren de petjes en sjaals van Burberry alomtegenwoordig en waren ze ook de uitverkoren accessoires van Britse voetbalhooligans. Hij wil met de collectie naar eigen zeggen dan ook een eerbetoon brengen aan de invloed van de Engelse voetbalcultuur die tot in Rusland doorsijpelde. Doorheen heel de collectie komt de typische ruit naar voren en ook de trenchcoats mochten niet ontbreken. 

Slimme truc

Dat Burberry voor de Russische ontwerper kiest, lijkt op een slimme marketingtruc en doet denken aan die tussen Supreme en Louis Vuitton. High-end streetwear wint nog steeds aan populariteit, denk maar aan merken zoals Vetements of Off-White, en de cijfers van Burberry zitten wat in het slop sinds het vertrek van Christopher Bailey. Een win-winsituatie dus.

 

 

 

 

Niet te missen