Beringen huldigt 365 kampioenen

Print

Foto: André Caubergs

Beringen - Met maar liefst 365 kampioenen was het sportgala een groot success.

De stad Beringen huldigde maar liefst 50 sportkampioenen méér dan vorig jaar. De kampioenenhulde is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden voor de Beringse sporters. De bedoeling is dat zowel de individuele sporters als ploegsporten aan bod komen.
De kampioenenhulde 2017 vond plaats in het Casino van Beringen. In totaal werden er 365 kampioenen gehuldigd: 164 individuele kampioenen en 13 ploegen die samen nog eens 201 kampioenen bevatten.
De titels zijn in zeer diverse disciplines behaald: dit gaat van hondensport, schieten, krolf en fietsen tot de traditionele sporten zoals zwemmen, voetbal, volleybal, turnen en nog zoveel meer.
De trofee van ‘sportclub’ van het jaar ging naar zwemclub De Beringse Tuimelaars. Zij hadden maar liefst 39 leden die een titel behaalden. Hiervan zijn er enkele beloftevolle zwemmers die kans maken om in de voetsporten van Pieter Timmers te treden.
Jos Dierickx werd ‘sportvrijwilliger’ van 2017. Hij is jarenlang trainer en bestuurslid geweest van de turnclub Palfit Paal en dansvereniging De Teddybeertjes. Jos wordt 80 jaar maar is nog steeds actief betrokken in de club en hij gaat ook elk weekend naar de trainingen kijken.
Ook de categorie ‘G-sport’ voor personen met een beperking is een vaste waarde. Judoka Kristof Meeus werd vicewereldkampioen en bewijst hiermee dat je met G-sport ook heel ver kunt geraken. Yan Ancia kreeg de titel van ‘sportfiguur’ van het jaar. Hij is Belgisch kampioen motorsport in de categorie Superbike.

Bovendien waren er ook opmerkelijke prestaties waarmee volgende personen de titel van ‘sportverdienste’ in de wacht sleepten.
Gaston Sannen heeft een wielercarrière van meer dan 40 jaar achter de rug waarbij hij 2x wereldkampioen en meermaals Belgisch kampioen werd. Bergbeklimmer Davy Aerts heeft zowel de Cholatse (6.440m) als Ama Dablam (6.856m) beklommen in het Himalayagebergte. Het koppel Joseph Maex en Rita Claes beklom de Kilimanjaro (5.895m) in Afrika.
Foto's Jos Neys

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio