Bondscoach Eddy Casteels wordt de nieuwe coach van Leuven Bears

Print
Bondscoach Eddy Casteels wordt de nieuwe coach van Leuven Bears

Foto: AFP

Eddy Casteels wordt de nieuwe coach van Leuven Bears. De 57-jarige bondscoach van de Belgian Lions en ex-coach van onder meer Oostende, Antwerp Giants, Charleroi, Ieper en Leiden, tekende een contract tot het einde van deze campagne en de volgende twee seizoenen.

“Er waren ook enkele aanbiedingen uit het buitenland (onder andere Japan, red.) maar Leuven Bears is een club met enorme mogelijkheden en het project spreekt me aan”, aldus Casteels.

Leuven Bears staat momenteel met 1 op 13 laatste in de EuroMillions League. Eddy Casteels, drievoudig Belgisch Coach van het Jaar, kreeg de toelating van het Leuvense bestuur om de nationale ploeg met Leuven Bears te combineren.

“In februari staan er twee belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden (in Bosnië en Frankrijk) op het programma. Na een 0 op 2 is het nog steeds de bedoeling om ons te kwalificeren voor de tweede en beslissende WK-kwalificatieronde.”

Eddy Casteels is sinds 2005 bondscoach en leidde de Belgian Lions naar vier opeenvolgende EK’s (2011, 2013, 2015, 2017). Hij werd kampioen met Antwerp Giants en Oostende en won de Belgische Cup met Antwerp Giants. Van 2013 tot 2016 was hij ook bij het Nederlandse Leiden aan de slag. De Brit Chris Mayes is geen lid meer van de Leuvense coaching-staf. Eddy Casteels debuteert zaterdag met Leuven Bears in de Sportoase versus Okapi Aalstar.