VIDEO. Burgemeester Raf Terwingen zingt zelfgeschreven lied met nieuwjaarswensen

Print
Maasmechelen -

Burgemeester Raf Terwingen (CD&V) van Maasmechelen heeft zijn nieuwjaarswensen voor het personeel van de gemeente en het OCMW al zingend overgebracht. “Ik heb dat in het eerste jaar van mijn ambt ook gedaan en wilde dit in mijn laatste jaar ook zingend doen”, aldus de burgemeester, gekleed in een lederen Harley-Davidsonvest.

“Maar daar moet verder niets achter gezocht worden. Ik wilde gewoon stoer overkomen”, drukt de burgemeester de verwijzingen naar de Maasmechelse Outlaws meteen de kop in.

“Het is moeilijk om na drie speeches nog origineel uit de hoek te komen voor 600 personen”, weet Terwingen. “Spreken voor je personeel is altijd leuk, maar ik wilde in stijl afronden. Ikzelf heb de tekst geschreven en organist Danny Kellens heeft hier en daar wat bijgeschaafd zodat het goed klonk.”

Op de melodie van ‘Make you feel my love’ van Adele loofde de burgemeester zijn inwoners, zijn personeel en sprak hij van ‘Maasmechelen mijn stad’. “Zes jaar lang uw burgemeester zijn, het was soms zwaar en deed soms pijn, maar het was een eer en ik vond het superfijn”, besloot Terwingen die als lijsttrekker voor de CD&V in oktober een gooi doet naar een tweede termijn als burgemeester. Iets wat nog nooit iemand is gelukt in Maasmechelen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio