Laurens Sweeck op weg naar team van Timmy Simons

Print
Laurens Sweeck op weg naar team van Timmy Simons

Sweeck tijdens de Wereldbekercross van Zolder waarin hij Van Aert klopte voor de tweede plaats. Foto: BELGA

2018 is nog maar pas begonnen en de eerste transfer voor 2019 is al een feit. Laurens Sweeck begint volgend seizoen nog bij Era-Circus maar gaat dan naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Een toptransfer voor het team van Geert Vanhoof en Timmy Simons, die het gat na het vertrek van Wout van Aert in 2016 moet opvullen.

Laurens Sweeck is na Wout van Aert een van de beste Belgische cyclocrossers, samen met onder andere Toon Aerts en Michael Vanthourenhout. Het contract van de 24-jarige renner, die dit seizoen al drie keer won (in Neerpelt en twee kleinere Amerikaanse crossen in Iowa en Las Vegas) loopt op 1 januari 2019 af bij Era-Circus, dus wordt nu al gestreden voor zijn handtekening. Het lijkt erop dat Geert Vanhoof, samen met Club Brugge-voetballer Timmy Simons teammanager van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, aan het langste eind zal trekken. Er ligt een contract voor hem klaar tot en met 2021. “Elke ploeg wil Laurens graag aantrekken, dus uiteraard wij ook. Ik heb er een goed gevoel bij, maar hij heeft nog niet getekend. We moeten een topper aantrekken, want die missen we na het vertrek van Wout van Aert. We willen weer meedoen voor de zege en meer in beeld rijden.”

Jens Adams, de Tsjechische kampioen Michael Boros en de afscheidnemende Rob Peeters zijn nu de profs in het team. “Jens en Michael rijden ook volgend seizoen in het team, zij liggen nog onder contract. En we gaan ook praten met beloften Yannick Peeters (zoon van Quick Step-ploegleider Wilfried, nvdr) en Sieben Wouters, die volgend jaar overstappen naar de elite. We willen graag dat ze bij ons blijven.”

Of ook Diether en Hendrik Sweeck de rangen vervoegen is nog onduidelijk. De broers van Laurens verlieten al op 1 januari Era-Circus voor Tüv Süd, een nieuw team opgericht door vader Stefaan. “Dat zien we dan wel. Het belangrijkste is dat we Laurens aantrekken en dan eventueel met hem bespreken wat hij wil.”Paul Herijgers vindt het in ieder geval een goede zet van het team. “Om het in vastgoedtermen te zeggen: dit is zoals een bos kopen. Want Sweeck is toch de man van de toekomst, zeker als Van Aert en Van der Poel binnenkort misschien vaker op de weg te zien zullen zijn.”

Fusie?

Bij Era-Circus wilden ze niet reageren. “Geen commentaar”, aldus de broers Christophe en Philip Roodhooft. Het is nog onduidelijk hoe het verder moet met dat team na het vertrek van hun kopman. Met alleen Wietse Bosmans en Yorben Van Tichelt en de Nederlandse Annemarie Worst, lijkt het team van ploegleiders Marc Herremans en Marc Janssens weinig toekomst te hebben. Sponsor Circus is nu al trouwens sponsor van het topteam van de broers Roodhooft: Corendon-Circus, met de broers Van der Poel en Tom Meeusen. Misschien is een fusie met hun derde team, Steylaerts-Betfirst, een optie. Gianni Vermeersch, de Duitser Marcel Meisen en de Italiaanse Alice Maria Arzuffi zijn daar de speerpunten van ploegleider Bart Wellens.