Kortessem klinkt op 2018

Print
Kortessem - Ondanks het gure weer waren er zondagvoormiddag toch enkele honderden inwoners afgezakt naar het evenementenplein in Kortessem om te klinken op het nieuwe jaar.

Burgemeester Tom Thijsen wenste namens de gemeenteraad alle inwoners een gelukkig nieuwjaar. Zijn toespraak startte kort met enkele statistieken, met als slotsom dat het aantal inwoners bij de jaarovergang 8445 bedroeg, 82 meer dan vorig jaar. Op beleidsvlak herhaalde hij de ambitie om de gemeenteschuld per inwoner te laten dalen met ongeveer 600 euro over de gehele legislatuur. De beleidsaccenten voor 2018 zijn onderwijs, kinderopvang, en de gemeentelijke mobiliteit.
Ook de transitie in de werking van de gemeentelijke diensten werd aangehaald, met onder andere wijzigingen in de personeelsformatie, de verdere digitalisering en het werken op afspraak vanaf 8 januari bij gemeente en OCMW, gekoppeld aan 8,5 uren meer openingsuren van de eerstelijnsbalie.
Bij gelegenheid van de nieuwjaarsdrink werd aan het administratief centrum daarom ook de rode loper uitgerold voor wie wilde kennismaken met het vernieuwde onthaal, en de nieuwe huisvesting en werking van de gemeentelijke diensten en het OCMW.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio