Het nieuwe jaar is ingedronken op Kiewit Heide

Print
Het nieuwe jaar is ingedronken op Kiewit Heide

Foto: Chretien Paesen

Kiewit & Kiewit-Heide

Hasselt - In de zaal Heiwind bleven de meeste kapelgangers na de zondagsmis plakken om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Traditioneel gaat dat gepaard met veel cava en lekkere hapjes. De nieuwjaarsdrink is een traktaat van de vzw.

De eerste zondagsmis van het nieuwe jaar wordt steevast druk bezocht. Niet alleen omwille van de -toch wel speciale – misviering maar ook omdat troubadour Robrecht er telkens een aantal van zijn succesnummers brengt. Het Hasselts Gelukslied is er zo eentje, zij het dan met een aangepaste versie voor Kiewit Heide.
Na de mis zakken de buurtbewoners even door naar de aanpalende feestzaal waar de gevulde glazen klaar staan. Tussen de gekende buren zien we steeds meer nieuwelingen opduiken. Meestal jonge gezinnen die meteen komen kennismaken met de wijk en haar bewoners. Bij de gesprekken valt het op dat het gemis aan een bushalte in de buurt van het schooltje erg zwaar weegt. Zowel de ouderen als de jonge gezinnen zijn nog steeds niet te spreken over de schrapping van alle halten op wijk.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio