Franse zangeres France Gall overleden

Print
Franse zangeres France Gall overleden

Foto: AFP

De Franse zangeres France Gall is zondagmorgen op zeventigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat laat haar management weten in een mededeling.

“Er zijn woorden die we nooit willen uitspreken. France Gall is naar het ‘witte paradijs’ vertrokken op 7 januari, nadat ze twee jaar, discreet en waardig, gevochten heeft tegen kanker”, aldus de woordvoerder van de zangeres, Geneviève Salama. Door het “witte paradijs” verwijst de woordvoerster naar “le paradis blanc” van Michel Berger. De Franse zangeres blies zondagmorgen om 10 uur haar laatste adem uit in het Amerikaanse ziekenhuis in Neuilly, nabij Parijs.

France Gall (de artiestennaam van Isabelle Gall) nam in 1963 op 15-jarige leeftijd haar eerste single “Ne sois pas si bête” op, een nummer dat meteen een hit werd in Frankrijk. In 1965 ging ze voor Luxemburg naar het Eurovisiesongfestival met “Poupée de cire, poupée de son”, dat werd geschreven door Serge Gainsbourg. Door haar overwinning raakte ze ook internationaal bekend.