Beauty

Daarom draag je beter geen cosmetica tijdens het sporten

Print
Daarom draag je beter geen cosmetica tijdens het sporten

Foto: Shutterstock

Sporten is niet enkel goed voor je conditie, maar ook voor je huid. Je huid blijft mogelijk langer jong en afvalstoffen in de huid worden gemakkelijker afgevoerd doordat je zweet. Daarom draag je beter helemaal geen cosmetica tijdens het sporten.

Regelmatig sporten doet je huid goed. Dat bevestigde dermatoloog dr. Daniel Glass aan het Britse magazine Glamour: "Sport is goed voor de algemene gezondheid en de conditie van de huid. Regelmatige sportieve activiteiten zijn wetenschappelijk gelinkt aan langere telomeren, die huidveroudering kunnen tegengaan. Lichamelijke inspanningen zorgen er dus voor dat je minder snel last krijgt van rimpels en houden je langer jong."

Daarnaast is ook zweten heilzaam voor je huid. "Zweten helpt om talg uit je verstopte poriën te verwijderen," vertelt de hoofdontwikkelaar van Glo Skin Beauty, Amanda von dem Hagen. "Wanneer je zweet, openen je poriën en het zweet voert de afvalstoffen van je huid af." Maar om dit proces optimaal te laten verlopen is het van belang dat je geen cosmetica bovenop je huid draagt.

Je huid dient zelfs zorgvuldig gereinigd te zijn voor je de gym intrekt, bij voorkeur niet snel met een reinigingsdoekje, omdat er anders nog steeds restanten van make-up op je huid achterblijven. Na het sporten is het raadzaam om het gezicht te spoelen met koud water om de poriën opnieuw te sluiten, aldus Amanda von dem Hagen.

 

Niet te missen