Limburgse militaire domeinen nog altijd zichtbaar op Google Earth

Print

De luchtmachtbasis in Kleine Brogel Foto: Google

Leopoldsburg / Sint-Truiden / Zutendaal -

Wanneer u op Google Earth op zoek gaat naar luchtbeelden van militaire domeinen in ons land, dan zijn die nog altijd makkelijk te vinden. Dat klaagt de militaire vakbond ACMP aan in VTM NIEUWS. Dat is ook het geval voor de legerbasissen in Kleine Brogel (Peer), Leopoldsburg, Brustem (Sint-Truiden) en Zutendaal. Nochtans had minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) anderhalf jaar geleden al geëist dat Google de luchtbeelden zou blurren.

De militaire vakbond ACMP vindt dat verontrustend. “Mensen met kwade bedoelingen kunnen heel makkelijk een aanslag voorbereiden”, zegt de vakbond aan de nieuwszender. “Dankzij Google en andere media kunnen ze een voorstudie maken, terwijl aan de militairen de boodschap wordt gegeven om alert en voorzichtig te zijn.”

Vandeput liet weten dat hij de juiste coördinaten heeft doorgegeven aan Google. Die laatste zegt dat het al alle straten in de buurt van de militaire domeinen wazig heeft gemaakt op Google Street View. De luchtbeelden op Google Earth maakt Google niet zelf en die kunnen ze naar eigen zeggen dus ook niet blurren.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio