Al vier chemische storten in Lommel op één jaar tijd gevonden

Print
Lommel -

Vrijdagmorgen is de politie van Lommel naar een de Ankerstraat geroepen voor een sluikstort. Er bleek chemisch afval te liggen. “Dit is al het vierde chemisch stort op een jaar tijd”, klinkt het bij de politie.

Omstreeks 09:22 uur werd de Politie te Lommel opgeroepen voor een sluikstort in de Ankerstraat. Daar zijn twee grote vaten van elk 1.000 liter, 20 vaten van 20 liter en 9 vaten van 30 liter aangetroffen. In enkele vaten zit een onbekende chemisch stof. Volgens de metingen en onderzoek door een gespecialiseerde instantie is er een kleine hoeveelheid op de bodem gelekt.

De civiele bescherming zal alles opruimen en neutraliseren.

Het betreft al het vierde gelijkaardig feit te Lommel sinds begin vorig jaar 2017. De federale gerechtelijke politie Limburg zet het onderzoek verder.

Plantages

De federale politie Limburg ontdekte over heel het gebied 16 dumpingen van chemisch afval in 2016 en 14 dumpingen van chemisch afval in 2017. De federale politie Limburg heeft ook kennis van 18 labo’s en 109 cannabisplantages in 2016 en 4 labo’s en 73 cannabisplantages in 2017.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio