Beauty

Er jonger uitzien? Probeer dan eens yoga met je gezicht

Print
Er jonger uitzien? Probeer dan eens yoga met je gezicht

Foto: Shutterstock

Een halfuur gezichtsyoga beoefenen is niet alleen ontspannend, het zal je er op termijn ook jonger laten uitzien, stellen dermatologen vast. Het is de eerste keer dat de effecten van gezichtsoefeningen op de huid en het gelaat onderzocht worden.

Yoga beoefenen is goed voor lichaam en geest, en de resultaten van een nieuwe studie tonen aan dat je je tijdens de volgende les yoga gerust ook eens mag focussen op je gezicht. Gezichtsyoga is niet nieuw en dat het deugd doet is al langer geweten, maar het is de eerste keer dat de effecten van gezichtsyoga door dermatologen wetenschappelijk onderzocht werden. 

Drie jaar jonger 

Voor het Amerikaanse onderzoek beoefenden vrouwen tussen 40 en 65 jaar gezichtsyoga. De vrouwen die meermaals per week dertig minuten gezichtsoefeningen deden, zagen er na 20 weken gemiddeld drie jaar jonger uit. 

Dokter Murad Alam die het onderzoek heeft geleid, merkte aan de hand van voor en na-foto's op dat de wanger voller leken na 20 weken gezichtyoga. "De yoga maakt de spieren van het gelaat sterker waardoor het gezicht steviger en jonger lijkt. Een boost dus voor de ouder wordende huid die van nature slapper wordt en meer gaat hangen."

Oefeningen

De gelaatsoefeningen die het meest effect hebben, focussen zich op de wangen:

- Open je mond en vorm een O. Zorg dat je bovenlip boven je tanden zit. Glimlach zodat je kaakspieren omhoog gaan. Zet je vingertoppen nu lichtjes op je kaken. Ontspan je spieren zodat je spieren weer losser worden en span weer op. Doe dit een paar keer.

- Sluit je mond en lach zonder je tanden te tonen. Zet je vingertoppen in de hoeken van je mond en duw ze naar boven, naar de bovenkant van je wang. Hou 20 seconden vast. 

Op internet zijn heel veel tutorials te vinden met allerlei kleine yoga-oefeningen voor het gelaat. 

 

Niet te missen