Beauty

Zo fout kan het aflopen als je je lippen laat opspuiten

Print
Van Kylie Jenner tot haar moeder: fillers om de lippen voller te doen ogen zijn hip in Hollywood en ver daarbuiten. Ook de Britse mama Sally Roberts wilde het proberen , maar zij werd het bewijs dat zo’n cosmetische ingreep ook helemaal fout kan gaan. Dat bewijst ze met (choquerende) beelden op Facebook.

Sally Roberts liet vorige zaterdag 1 ml fillers injecteren in een gerenommeerd schoonheidssalon. Dat verliep vlot, alleen kreeg de vrouw een zware allergische reactie op het spul. Tegen de volgende ochtend waren haar lippen helemaal opgezwollen, gebarsten en liep de filler er weer uit. Ze kon niet deftig eten, drinken noch praten.

In shock

Sally belde haar dokter en die adviseerde haar om meteen naar de spoeddienst in het ziekenhuis te gaan omdat ze risico liep om in een anafylactische shock te geraken. Dat is een acute, hele ernstige allergische reactie op een lichaamsvreemde stof die levensbedreigend kan zijn als de situatie niet snel en goed behandeld wordt.

Horrorfilm

Tijdens haar lijdensweg vond de vrouw tijd om beelden te maken over haar verwoeste lippen. Daarmee wil ze dames die voor fillers willen kiezen waarschuwen voor de mogelijke gevolgen. “Dit is geen bericht om cosmetische chirurgie onderuit te halen, want ik hou zelf van botox en heb er nooit allergische reacties op. Ik wilde echter altijd al vollere lippen, maar dit incident heeft mijn ogen enorm geopend. Nooit meer! Ik zie eruit als een monster in een horrorfilm. Als je nadenkt over lipinjecties, wees dan voorbereid op een mogelijke slechte reactie van je lichaam”, schreef ze bij een reeks foto’s en een video op haar Facebookpagina.

Aan de beterhand

“Mijn gezicht was helemaal misvormd door de zwelling en de laatste zijn een ware hel geweest. De infectie is zelfs in mijn bloed terechtgekomen”, staat er ook te lezen. Momenteel gaat het eindelijk beter met Sally. Naar eigen zeggen slaan de antibiotica, ontstekingsremmers en zware pijnstillers aan. “Mijn lippen zijn al wat ontzwollen, maar ze zien er nog lang niet normaal uit”, voegt ze er nog aan toe.

Niet te missen