Mode

Voor het eerst transgender model in Britse Vogue: "Ik zou nooit een echte vrouw worden, en kijk nu!"

Print
Voor het eerst transgender model in Britse Vogue: "Ik zou nooit een echte vrouw worden, en kijk nu!"

Foto: Instagram

Model, auteur en activiste Paris Lees is het eerste transgender model dat in de Britse Vogue verschijnt. Ze beschouwt het als een persoonlijke overwinning en een grote stap vooruit voor alle transgenders in de maatschappij.

Het Britse model Paris Lees staat in Vogue en is daar op sociale media heel enthousiast over. "Kijk hoe ver we geraakt zijn", post ze op Twitter. "Het is te gek dat ik in Vogue kom. Een transgender kid uit een klein mijnwerkersstadje. Mensen op school zeiden vroeger dat ik nooit een vrouw zou worden, dat ik nooit knap genoeg zou zijn en nooit helemaal geaccepteerd zou worden. EN KIJK NU! IK STA IN VOGUE, ALS VROUW!" 

Het transgender model komt in een speciale editie dat uitgebracht wordt naar aanleiding van 100 jaar stemrecht in het Verenigd Koninkrijk. Ze staat op de foto met onder andere auteur Reni Eddo-Lodge, activiste Sophie Walker, artieste Gillian Wearing en blogger Dina Tokio. 

 

 

 

Paris Lees had een moeilijke jeugd. Ze groeide op als jongen in een oud mijnwerkersstadje in Nottinghamshire, maar geraakte op het verkeerde pad. Ze werd van school gestuurd, belandde als tiener zelfs even in de gevangenis, maar besliste daar om zich te herpakken en alles op alles te zetten om weer gelukkig te worden.

Ze ging Engels studeren aan de unief en besliste daar om zich niet langer als jongen te kleden. Ze werd auteur en richtte META op, een digitaal magazine voor transgenders. Ze schreef ook voor The Guardian en Independent. 

 

 

 

 

Niet te missen