Kim Kay niet opgezet met filmpje van ‘Sorry Voor Alles’-bedenker: “Hij zou eens moeten weten…”

Een filmpje waarin Sorry Voor Alles-bedenker Kamiel De Bruyne grapt over Kim Kay, de zangeres die kanker en een morfineverslaving overwon, valt niet in goede aarde. “Moest hij mij nu zien, hij zou zwijgen.”

Benjamin Praet en Jan Claeys

“Ze nam een beetje morfine. En nog een beetje. En nog een beetje. Enfin, ze werd verslaafd.” In een opmerkelijk filmpje op zijn persoonlijke YouTube-kanaal probeert Sorry Voor Alles-bedenker Kamiel De Bruyne, die onlangs nog een Emmy-award in ontvangst mocht nemen, een antwoord te bieden op de vraag Is alles nog okay met Kim Kay?. De zangeres scoorde in 1998 een monsterhit met Li La Li, maar kreeg daarna baarmoederhalskanker, een strijd die uiteindelijk uitmondde in een morfineverslaving. In 2011 hield ze voor Koppen nog een pakkend videodagboek bij over die verslaving.

In het filmpje dat ludiek poogt te zijn, combineert De Bruyne onder meer beelden vanop haar ziekbed en opmerkingen over haar medische toestand met grapjes en ’geestige’ geluidsfragmenten, om te besluiten dat “het niet okay is met Kim Kay”.

“Ik ben niet bitter, maar mocht die man weten hoe het écht met me gaat, dan zou hij daar geen grappen over maken”, zegt Kim Van Hee (39), zoals ze eigenlijk heet. “Mijn leven is zwaar, uitzichtloos zelfs. Het gevolg van onomkeerbare complicaties van mijn ziekte en verslaving.”

Bovendien besluit De Buyne dat ze “voor zover bekend nog steeds vecht tegen die ver­slaving”, terwijl Van Hee daar al een tijd van af is. “Jammer dat hij zelfs niet de moeite deed om zich te informeren.”

Kort na een ­telefoon naar de VRT ging de ­video offline, waarna De Bruyne de redactie van Het Nieuwsblad een reactie bezorgde. “Ik gebruik mijn persoonlijke YouTube-kanaal om te experimenteren met video’s, dit was er een voorbeeld van. Zodra ik hoorde dat Kim hier aanstoot aan nam, heb ik de video meteen offline gehaald. Het was absoluut niet mijn bedoeling om iemand te kwetsen.”

Blijft de vraag hoe de VRT denkt over het filmpje, maar daar wil men er niets over kwijt. “We gaan niet in op de inhoud, omdat het al offline is.” De openbare omroep houdt het hierop: “Namens VRT en Eén sluiten we ons aan bij de reactie van Kamiel. Hij heeft snel en correct gereageerd, dus voor ons is de zaak afgesloten.”

Aangeboden door onze partners