Festivals zwichten onder druk: optredens Boef geannuleerd

Print
Festivals zwichten onder druk: optredens Boef geannuleerd

Foto: Hollandse Hoogte / Corné Sparidaens

Het Nederlandse festival Paaspop, in Zwijndel, laat weten dat het optreden van Boef niet zal doorgaan. De organisatie ziet zich genoodzaakt het concert af te blazen na aanhoudende kritiek van de festivalgangers op vrouwonvriendelijke uitspraken die de rapper eerder deze week deed. Kort nadien kondigde ook het Nederlandse familiefestival Muze Misse aan dat ze Boef van de affiche schrappen.

De Nederlandse rapper Boef kwam deze week in het oog van de storm terecht nadathij zich uitliet over meisjes die hem een lift gaven na een concert. Hij noemde hen ‘kechs’ wat zoveel betekent als ‘hoeren’. Die uitspraak zette de Lage Landen op hun kop en onder meer MNM-dj Karolien Debecker weigert zijn muziek nog te draaien. Boef bood ondertussen meermaals zijn excuses aan, maar de kritiek houdt aan. Daardoor besliste de organisatoren van Paaspop in het Nederlandse Zwijndel om het concert af te blazen.

“Boefs excuses werden meegenomen in de gesprekken die Paaspop voerde over het wel of niet laten doorgaan van de show. Vanochtend is na nieuw intern beraad de conclusie getrokken dat de show geannuleerd dient te worden. Een conclusie waar een groot deel van het Paaspop-publiek achter staat, gezien de vele reacties die Paaspop ontvangen heeft. Bezoekers hebben voor Paaspop de allerhoogste prioriteit. Zij komen naar het festival om drie dagen en nachten feest te vieren, vrienden te maken, te verbroederen en een zorgeloze tijd te hebben. Spanningen vanwege een controversiële show passen daar niet bij.” Zo klinkt het in een officiële mededeling.

Nog donderdag maakten de organisatie van het festival Muze Misse en reissite Corendon - de rapper zou deze zomer optreden op bestemmingen van Corendon - bekend dat ze hun samenwerking met Boef stopzetten.

LEES OOK: OPINIE. “Als een vrouw een kort rokje draagt, maakt dit haar niet minder vrouw. Een lekke band niet kunnen vervangen, maakt Boef wel minder man”