Mode

Chrissy Teigen kan Dolce & Gabbana betalen, maar om deze reden weigert ze het merk te dragen

Print
Chrissy Teigen kan Dolce & Gabbana betalen, maar om deze reden weigert ze het merk te dragen
Het Amerikaanse model Chrissy Teigen, dat momenteel haar tweede kindje verwacht met muzikant John Legend dankzij IVF, weigert kleren te dragen van het Italiaanse modemerk Dolce & Gabbana. Daar heeft haar dochter Luna iets mee te maken.

Chrissy Teigen en John Legend hadden het niet makkelijk om een kindje te krijgen. Na lang proberen, kozen ze uiteindelijk voor IVF en kregen ze een dochter, Luna. “De eerste IVF-poging is mislukt, uit de tweede poging is onze dochter voortgekomen”, zei de brunette begin oktober in een interview met lifestyleblad InStyle.

Nu ze zwanger is van haar tweede kindje, opnieuw dankzij IVF, blikt ze terug op een opvallend statement dat ontwerpersduo Dolce en Gabbana een aantal jaar terug de wereld instuurde. “Jaren geleden zeiden de ontwerpers dingen over IVF-kinderen die ik vreselijk vond. Ik heb toen de keuze gemaakt om hun kledij gewoon nooit meer te kopen of te dragen”, liet ze dinsdag weten in een tweet die meer dan 11.500 keer werd geliket.

Traditioneel gezin

In het voorjaar van 2015 pakten Dolce & Gabbana uit met een campagne waarin moeders centraal stonden. Toen hen naar het idee achter de campagne werd gevraagd, antwoordden de twee designers dat het enige goede gezin een traditioneel gezin is. In het gesprek lieten de twee, die zelf homo zijn maar liever gewoon ‘man’ worden genoemd, weten dat ze elke voortplanting die tot stand komt met buisjes, zaad uit een catalogus of een gehuurde baarmoeder niet oké vinden. Ook homokoppels die een kindje adopteren vonden ze niet kunnen.

Late excuses

Daar kwam toen veel reactie op. Vooral de Britse muzikant Elton John, die samen met zijn partner twee kindjes heeft verwekt dankzij IVF, was furieus en riep zijn fans op om het luxemerk te boycotten. Een half jaar later kwamen er verontschuldigingen. "Ik vind dat iedereen mag beslissen voor zichzelf. Ik ken niet alles van IVF, maar ik hou ervan wanneer mensen gelukkig zijn. De wetenschap is er nu eenmaal om mensen te helpen", zei Domenico Dolce in Vogue.

Niet te missen