Food

Chef doet veganistische klant stiekem kaas eten, maar dat breekt haar zuur op

Print
Chef doet veganistische klant stiekem kaas eten, maar dat breekt haar zuur op

Foto: Facebook

Een chef van een Italiaans restaurant in het onooglijke Britse dorpje Shifnal is plots wereldberoemd geworden. Niet omwille van haar kookkunsten, maar wel door een bericht op Facebook waarin ze bekende een veganistische gast stiekem kaas te hebben voorgeschoteld. Een dure grap, want de vrouw moest ondertussen haar job vaarwel zeggen.

Laura Goodman is de chef en samen met haar verloofde mede-eigenaar van Carlini, een Italiaans restaurantje in het Engelse Shifnal, of beter was. De vrouw kreeg namelijk een storm van kritiek over zich heen en zelfs doodsbedreigingen aan haar adres omdat ze de maaltijd van een veganistische gast met opzet met kaas had bestrooid.

De bal ging aan het rollen toen Goodman zelf op Facebook een bericht daarover deelde. "Devote, veroordelende veganist is gaan slapen, nog altijd in de waan dat ze veganistisch is", stond er te lezen op de pagina van 'The Boring Group'. Meteen kwamen er heel wat reacties op en uiteindelijk haalde het bericht ook de Britse en internationale pers. Er ontstond een storm van verontwaardiging, de vrouw kreeg haatberichten en de lokale groep Telford Vegan Action had al aangekondigd voor het restaurant te gaan protesteren.

Glas wijn

De chef-kok zag zich uiteindelijk genoodzaakt haar job op te zeggen en liet nog weten dat ze haar reactie had gepost na een glas wijn en omdat de veeleisende veganistische gasten het bloed van onder haar nagels hadden gehaald. Volgens een vriendin van haar is ze er het hart van in. "Ze durft niet meer buiten te komen en dat allemaal omwille van een grapje. Ze heeft helemaal niets in iemands eten gesmokkeld."

Hoe het ook zij, het zou wel eens kunnen dat het hele verhaal nog een juridisch staartje krijgt, want officiële instanties zijn een onderzoek gestart. 

Niet te missen