LRV Pegasus schenkt opbrengst ruitertornooi aan Ter Heide

Print
LRV Pegasus schenkt opbrengst ruitertornooi aan Ter Heide

Foto: Kari Feys

Genk - Op 20 augustus 2017 organiseerde de Landelijke Rijvereniging Pegasus (LRV) een feestelijk ruitertornooi ten voordele van Ter Heide. Al ruim 30 jaar lang is er een fijne samenwerking tussen de organisaties. In december mocht Ter Heide dan ook een mooie cheque in ontvangst nemen van de organisatoren.

LRV Pegasus is een door Sport Vlaanderen erkende ruitervereniging en wordt gedragen door vrijwilligers op alle niveaus. Het accent binnen LRV ligt op het ‘democratisch’ paard- en ponyrijden en het toegankelijk en laagdrempelig maken van deze sport. Het gaat om zuivere liefhebberssport en vrijetijdsbesteding.

LRV Pegasus Houthalen richt driejaarlijks een ruitertornooi in, waar minstens 500 paarden, samen met hun ruiters en amazones, hun beste beentje voorzetten om selectiepunten te vergaren om deel te kunnen nemen aan het provinciaal en nationaal kampioenschap. Traditioneel wordt een deel van de opbrengst van dit tornooi geschonken aan Ter Heide, zodat de bewoners aan hypotherapie kunnen doen. Ook dit jaar mocht algemeen directeur Paul Geypen weer een mooie cheque van 2.500 euro in ontvangst nemen van organisatoren Robert Vandeput, Guido Vangelooven en Marc Vangeel.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio