Tot 28 burgerlijke partijen in nepenquête van Limburger naar masturbatie aan KU Leuven

Print
Tot 28 burgerlijke partijen in nepenquête van Limburger naar masturbatie aan KU Leuven

Foto: BELGAIMAGE

Houthalen-Helchteren -

Voor de correctionele rechtbank van Leuven is dinsdag het proces ingeleid tegen de man die aan de KU Leuven gedurende 2,5 jaar een nepenquête naar masturbatie bij jonge vrouwen hield. De behandeling ten gronde volgt op 4 september van dit jaar. Er dienden zich 28 burgerlijke partijen aan.

Willem V. (23) uit Houthalen-Helchteren staat terecht voor het bedrieglijk verwerven van informatie over het seksueel gedrag van minstens 24 jonge vrouwen. In het kader van een fictieve masterthesis aan de KU Leuven hield hij een enquête naar hun masturbatiegedrag.

Volgens het openbaar ministerie verspreidde de beklaagde tussen december 2012 en mei 2015 in de gerechtelijke arrondissementen Leuven en Limburg diverse enquêtes bij meisjes en vrouwen tussen 15 en 25 jaar oud. Het ging om “de grote masturbatie-enquête, de grote puberteitsenquête, de enquête puberteit bij tienermeisjes, het gedrag van tienermeisjes tijdens masturbatie bij de steeds lager wordende drempel naar beginnend actief seksueel gedrag en een enquête bij jonge vrouwen met grote borsten”.

De man gebruikte in zijn correspondentie de fictieve identiteiten Laura Bleyen en Ine Bleyen. Hij gebruikte een hotmailadres op hun naam om de enquêtes te versturen. Hij maakte daarbij gebruik van de logo’s van de KU Leuven. Voor de verspreiding misbruikte V. ook de naam van professor Paul Enzlin als promotor van de onbestaande thesis.

Er zijn 28 burgerlijke partijen: 26 benadeelde vrouwen, de professor en de KU Leuven.