Rukwinden tot 100 km/u verwacht in heel Limburg

Print

Wie woensdag in de vroege ochtend de weg op moet, kan maar beter voorzichtig zijn. De nacht zal zacht beginnen, met temperaturen rond 13 graden, maar tussen 4 uur en 6 uur zal een actief koufront over Limburg trekken. Dat gaat gepaard met felle buien en rukwinden tot 100 kilometer per uur, zo meldt weerman Ruben Weytjens.

Dinsdagnamiddag is het ook in onze provincie beginnen regenen, maar de temperaturen blijven vanavond nog vrij hoog voor de tijd van het jaar. “Na middernacht worden de buien stilaan feller en zal ook de wind snel in kracht toenemen”, waarschuwt Ruben Weytjens op zijn website.

Vervolgens zal er “een zeer actief koufront” over Limburg trekken. Dat zal tussen 4 uur en 6 uur gebeuren. Tijdens de buien kan er onweer losbarsten. “In en rond deze buien zijn er overal felle rukwinden te verwachten, en deze kunnen ook in Limburg pieken tot 100 km/u. Lokaal kan dat in de kern van een hevige bui mogelijk zelfs nóg meer worden”, aldus Weytjens. “Het spreekt voor zich dat deze windsnelheden voor schade kunnen en zullen zorgen. Ook al omdat het al jaren geleden is dat Limburg nog eens met dergelijke windsnelheden kreeg af te rekenen.”

Het KMI geeft komende nacht code oranje, en het ministerie van Binnenlandse Zaken activeert vanaf 20 uur het noodnummer 1722 voor meldingen over stormschade.

In onder andere Sint-Truiden wordt het stadspark en het Speelhofdomein daarom gesloten tussen 22 uur en 8 uur.

TIPS. Wat moet je doen voor en tijdens het noodweer?

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio