Interieur

Meer orde in de kleerkast in 2018? Zo pak je het aan

Print
Meer orde in de kleerkast in 2018? Zo pak je het aan

Foto: Shutterstock

Wil je het nieuwe jaar beginnen met een grote schoonmaak in je kleerkast, dan heeft de Australische personal shopper Alarna Hope alvast wat tips voor je in petto. Ze stelt daarbij onder andere voor om al je kleding uit de kast te halen en ze te rangschikken in vier hoopjes.

Eerst en vooral is het volgens Alarna Hope van essentieel belang dat je je tijd neemt om de kleerkast uit te mesten. "Heel wat mensen beginnen er aan en willen er snel vanaf zijn, in plaats van alles goed te plannen en er voldoende tijd voor uit te trekken. Het is belangrijk dat je op voorhand nadenkt over wat je stijl is, eerder dan gewoon stukken weg te doen die je niet langer draagt", vertelt Hope in een interview met Daily Mail.

Eenmaal je er aan bent begonnen, verdeel je volgens de personal shopper alles beter in vier stapels. "Leg de spullen die aangepast moet worden op een stapel, leg op een tweede hoop de stukken met sentimentele waarde die je niet meer draagt, maar waarvan je het niet over je hart krijgt om ze weg te doen." Een derde stapel is voor de kleding die je niet meer mooi vindt of niet meer in past. De vierde stapel is voorbehouden voor stukken die je de voorbije twaalf maanden minder dan drie keer hebt gedragen. "Dit is de misschien stapel. Hou bij of je ze de draagt in de volgende drie maanden, zo niet dan gooi je ze weg."

Lijstje

Het resultaat zou een kast moeten zijn waarin enkel kleding hangt die goed past, die je graag draagt en die niet gedateerd is. Vervolgens maak je volgens Hope best een lijstje op met wat je nog mist. Die is makkelijk om bij het shoppen te hanteren en helpt je enkel items te kopen die je nodig hebt zodat je straks niet weer met een uitpuilende kleerkast komt te zitten. Bovendien hang je best alles op dezelfde kapstokken, zo creëer je rust en ruimte in je kast.

 

 

Niet te missen