Imana Truyers sterk in internationale crossen

Print
Imana Truyers sterk in internationale crossen

Foto: Roel Truyers

Hechtel

Hechtel-Eksel - De nationale veldcross-topper en tevens leider in de crosscup Imana Truyers mocht op uitnodiging lopen, zowel in de bekende Sylvesterlauf Trier (D), elitelauf Frauen van 5 km, als in de internationale cross van Zornotza - Baskenland van 8,7 km.

2017 werd bijzonder goed geëindigd en 2018 sterk in gezet door de Hechtelse zwarte parel Imana Truyers. Na haar winst in de Kerstcorrida van AVT Meeuwen, die trouwens t.v.v. was van haar Rwandese projecten Thousans Hills of Hope, was het moment weer gekomen om haar te meten met Europese internationale toppers, aangevuld met Afrikaans geweld uit Kenia en Ethiopië.

In een bijzonder snelle stratenloop in Trier (D) liep Imana op eindejaar een knappe achtste plaats en versloeg ze de Europese kampioene steeple Gesa. Enkele dagen later liep ze naar haar zeggen de zwaarste cross uit haar voorlopige sportcarrière in Zornotza: veel langere afstand dan in België, modder, heuvels, ... Maar ook hier wist ze zich te nestelen tussen verschillende toppers en gewezen atleten van de Olympische spelen, goed voor een negende plaats. We kijken nu verder uit naar de volgende crosscupmanches.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio