Seizoen start in mineur voor tennistoppers Andy Murray en Garbine Muguruza

Print
Seizoen start in mineur voor tennistoppers Andy Murray en Garbine Muguruza

Foto: EPA-EFE

Andy Murray (ATP 16) heeft met een heupblessure forfait gegeven voor het ATP-toernooi in het Australische Brisbane (hard/468.910 dollar), zo maakten de organisatoren dinsdag bekend.

De dertigjarige Brit kwam sinds zijn uitschakeling op Wimbledon door de heupblessure niet meer in actie in een officiële wedstrijd. Hij speelde in november wel een demonstratiewedstrijd tegen Roger Federer en vorige week verscheen hij ook in Abu Dhabi op de baan voor een korte partij tegen de Spanjaard Roberto Bautista-Agut. Volgens Australische media was Murray echter dinsdag niet in staat om te trainen. Donderdag zou hij het in Brisbane moeten opnemen tegen de Amerikaan Ryan Harrison.

Door de heupkwetsuur blijft Murray ook onzeker voor het Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen dat over twee weken van start gaat. In Melbourne was Murray al vijf keer verliezend finalist, winnen kon hij er nog nooit.

Seizoen start in mineur voor tennistoppers Andy Murray en Garbine Muguruza
Foto: AFP

Muguruza geeft op

Garbine Muguruza (WTA 2) heeft dinsdag moeten opgeven in de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Australische Brisbane (hard/1 miljoen euro).

In haar openingswedstrijd in Australië moest het topreekshoofd er in de derde set tegen de Servische Aleksandra Krunic (WTA 53) er bij een 7-5, 6-7 (3/7) en 2-1 stand in haar voordeel met krampen de brui aan geven. De Spaanse nummer twee van de wereld verliet de baan met tranen in de ogen. Door haar vroegtijdige uitschakeling mist ze de kans om de eerste plaats van de Roemeense Simona Halep op de wereldranglijst over te nemen.