Radja Nainggolan excuseert zich na uit de hand gelopen Nieuwjaar: roken, pinten drinken en veel vloeken

Print

Wie dacht dat Radja Nainggolan zich in 2018 als een modelprof zou gedragen, mag die hoop al na één dag opbergen. De ‘Ninja’ heeft alweer heel wat kritiek over zich gekregen, maar deze keer zijn het zijn anders zo vergevingsgezinde supporters van AS Roma. De reden? Een wild nieuwjaarsfeestje. Radja heeft zich ondertussen geëxcuseerd.

Net zoals zijn collega’s bij de Rode Duivels vierde Radja Nainggolan de overgang van 2017 naar 2018. Stukken daarvan deelde hij via Snapchat met de wereld. In een video is te zien hoe de middenvelder regelmatig van een pintje bier drinkt, net als een sigaret rookt. Hij zegt, in het Italiaans, zelfs op een bepaald moment: “Ik ben zat”. Daarnaast vloekt Nainggolan de hele video door, waardoor La Gazzetta dello Sport delen ervan moest censureren.

Nainggolan reageerde vrij snel via Twitter. “Zelfs op Oudejaarsnacht denkt men aan het maken van nieuws… Ik wens iedereen een gelukkig Nieuwjaar behalve zij… Get a life”, klonk het bij onze landgenoot.

Bij Roma weten ze al langer dat Nainggolan een vrije ziel is en ook dat hij wel eens rookt. De Italiaanse topclub wilde tegenover de Gazzetta niet reageren, enkel dat ze de zaak intern zullen oplossen. Nainggolan was de enige die het bont zou gemaakt hebben volgens de roze sportkrant.

Een deel van de supporters van de Giallorossi kon alvast niet lachen met de uitspattingen van hun sterspeler. Zeker niet na de uitschakeling in de beker en de 1 op 6 in de competitie. De video van Nainggolan werd live gevolgd door duizenden Roma-fans en die gaven duchtig commentaar. “Je geeft altijd kritiek op de pers, maar je maakt wel dit soort video’s”, was de reactie van een volger. Al was er ook steun voor Radja. “Hij heeft zijn ware aard nooit verborgen, dat van een 30 jaar oud kind”, klonk het.

Excuses

Nainggolan mag naar alle waarschijnlijkheid een fikse boete verwachten van de Giallorossi en dus bood hij dinsdag zijn excuses aan via Instagram. “Het spijt me voor wat er gebeurd is”, aldus de Rode Duivel. “Weet je, ik hou ervan om plezier te maken met mijn vrienden en Nieuwjaar te vieren, maar toen ging ik nog wat verder. Ik zag het als een speciale avond, waarbij je een beetje te ver kan gaan. Ik wilde geen negatief voorbeeld stellen, wat ook de reden is waarom ik mij wil excuseren voor mijn woorden en gedrag”.

Radja Nainggolan excuseert zich na uit de hand gelopen Nieuwjaar: roken, pinten drinken en veel vloeken
Foto: Instagram