Vrijwillige Ahmadiyya-moslims houden opruimactie

Print
Vrijwillige Ahmadiyya-moslims houden opruimactie

Foto: Talha R

Beringen-Mijn

Beringen - Net als de afgelopen jaren organiseerde de Beringse jeugdafdeling van de Ahmadiyya-moslimgemeenschap ook dit jaar een opruimactie op 1 januari. Met deze activiteit wil de afdeling uitdrukking geven aan het belang van 'reinheid en schoonheid' zoals dit in de islam wordt omschreven. Een zevental leden ruimde de buurt van de Randstraat in Beringen-Mijn op. Een buurtbewoner kwam zelfs langs met warme chocomelk en cadeautjes om de vrijwilligers te bedanken.

De Ahmadiyya-moslimgemeenschap is een wereldwijde organisatie met meer dan 200 miljoen leden. De afdeling in Beringen telt ongeveer 50 leden. Door middel van verschillende activiteiten wordt de leer van de Islam, waar ‘reinheid en schoonheid’ een belangrijk deel van uitmaken, in de praktijk omgezet. Het doel is om zowel aan onze innerlijke als uiterlijke reinheid te werken. Innerlijk; om in harmonie te leven met anderen zonder enige vorm van discriminatie onder het motto: “Liefde voor iedereen. Haat jegens niemand.”

Uiterlijk proberen we het bewustzijn van reinheid en schoonheid te promoten door zulke activiteiten te organiseren. De schoonmaak op Nieuwjaar is voor de moslimgemeenschap een symbolische start, met de bedoeling dat deze boodschap zich over heel het jaar weerspiegelt.

Ook dit jaar zijn de leden vroeg opgestaan voor een gezamenlijk ochtendgebed en ontbijt, waarna ze omstreeks 9 uur de opruimactie startten. Twee uur later werd al 75 kg afval opgeruimd.

Dit initiatief werd gesteund door de stad Beringen die o.a. de nodige materialen leverde.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio