Gastvrij Hasselt vzw organiseert hartverwarmend gratis kerstfeest

Print
Hasselt - Gastvrij Hasselt vzw, vrijwilligersorganisatie voor vluchtelingen en nieuwkomers, mensen met of zonder papieren, vierde op 9 december 2017 haar 25-jarig bestaan. Het was een schitterend multicultureel feest met 205 gasten van meer dan 20 verschillende nationaliteiten. Tijdens dit feest kregen ze de vraag of er op kerstdag iets georganiseerd werd voor vluchtelingen… Bij navraag bleek dit niet zo te zijn. Dus besloten ze om samen met Ahmed Ashour en Musti Onlen zelf iets te organiseren, niet alleen voor vluchtelingen, maar ook voor eenzame mensen èn voor daklozen.

In twee weken tijd werd er een groot feest georganiseerd voor kerstdag 25 december. Een multicultureel feest van licht in vrede en vriendschap voor iedereen. Een prachtig team van vrijwilligers heeft er een ontzettend mooi en super lekker driegangenbuffet klaargemaakt. Alles vers! Ruim 120 gasten hebben enorm genoten van deze multiculturele buffetten.
Het werd een kerstfeest zoals nooit eerder gezien. Er is veel gelachen, gepraat, gezongen, gedanst en vooral lekker gegeten. Als afsluiting kregen alle gasten nog een goodiebag mee.
Dit was een feest waar veel nieuwe vriendschappen zijn ontstaan, nieuwe contacten zijn gelegd en waar ook verborgen talenten naar boven zijn gekomen. Kortom een vredevol feest dat in een nieuw jaar zeker voor herhaling vatbaar is.
Met dank aan de mensen van het Vrijzinnig Ontmoetingscentrum voor hun gastvrijheid. En een bijzondere dankjewel aan alle vrijwilligers en sympathisanten maar ook aan alle deelnemers en gasten. Met dit feest hebben we samen een nieuw lichtpuntje gecreëerd van warme vriendschap vol onvergetelijke herinneringen aan kerst 2017.

Tekst: Lieve Bos
Foto’s: Mies Cosemans

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio