Bree wijzigt parkeerbeleid: Dit moet je weten

Print
Bree wijzigt parkeerbeleid: Dit moet je weten

Onder meer in het Bloemenstraatje heeft de nieuwe verkeerscirculatie veel impact. Foto: parr

Bree -

In Bree is sinds 1 januari een nieuw parkeerbeleid van kracht. Met je bewonerskaart - een sticker om op je ruit te kleven- mag je in Bree alleen nog maar parkeren in je eigen zone.

Belangrijk voor bezoekers: de hele kleine ring is nu blauwe zone. Daar kan je dus maximaal twee uur parkeren. Op de ‘shop en go’-parkeerplaatsen mag je een half uur parkeren.

De Breese parkeerwachters gebruiken een digitaal systeem, waardoor scannen en controleren vlotter zal gaan.

Begin november werd ook eenrichtingsverkeer ingevoerd op een groot deel van de kleine ring en in de aanpalende straten. Bart Vanderhoydonk van oppositiepartij Verjonging wees erop dat er een aantal knelpunten zijn ontstaan. Zo is het wel heel erg druk geworden in het kleine Bloemenstraatje.

Schepen van Verkeer Jo Vandersteegen (CD&V) benadrukt dat hieraan gewerkt wordt: “We hebben er een mobiel snelheidsbord geplaatst: dat meet niet alleen de snelheid, maar ook de intensiteit van het verkeer. Op die manier kunnen we de situatie goed in kaart brengen.”

De betonnen blokken die werden geplaatst om de nieuwe verkeerssituatie te benadrukken zullen vanaf januari stilaan verdwijnen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio