Man probeert om topless dames te betasten tijdens festival, maar ze nemen meteen wraak

Print

Man probeert om topless dames te betasten tijdens festival, maar ze nemen meteen wraak Video: Giann Reece

Een video van seksueel grensoverschrijdend gedrag op een festival in Nieuw-Zeeland heeft al voor flink wat ophef gezorgd. Op de amateurbeelden valt te zien hoe een man op oudejaarsdag tracht om de borsten te betasten van twee topless dames. Ze namen onmiddellijk wraak: een van hen deelde enkele slagen uit op het hoofd van de man, terwijl de andere haar drankje in zijn gezicht gooide.

Een van de dames deed haar verhaal aan New Zealand Herald. De twintigjarige Amerikaanse Madeline Anello-Kitzmiller liet samen met vriendin Katie Ashworth haar borsten beschilderen op het Rhythm & Vines-festival in Waiohika Estate, maar dat ging al snel gepaard met een resem aan negatieve reacties. Een man ging zelfs nog een stap verder. Hij liep richting de jongedames, betastte een van hen en liep nadien meteen weer weg.

“Al binnen vijf minuten te horen gekregen dat we er walgelijk uitzagen”

Voor Anello-Kitzmiller was dat voldoende om wraak te nemen. Ze draaide zich snel om, ging hem achterna en sloeg hem tot vier keer toe op zijn hoofd. Ondertussen gooide Ashworth haar drankje in het gezicht van de onbekende man.

De dames waren geschokt door de vele negatieve reacties die ze kregen tijdens het evenement. “Al binnen de eerste vijf minuten kregen we te horen dat we er walgelijk uitzagen”, klonk het bij de Amerikaanse. “Sommigen riepen ons toe om weer een T-shirt aan te doen. Ik kon het maar niet geloven.”

Festival niet op de hoogte

De beelden van het incident gingen al op enkele uren tijd viraal op sociale media. Intussen is het filmpje, gemaakt door festivalganger Giann Reece, al meer dan 238.000 keer bekeken en meer dan 1.200 keer gedeeld. Het festival zelf liet weten dat het niet op de hoogte was van het incident.