Genkenaar (41) probeert alcoholcontrole te ontvluchten en rijdt in op controlepost

Print
Genkenaar (41) probeert alcoholcontrole te ontvluchten en rijdt in op controlepost

De man werd uiteindelijk klemgereden in de Dijkstraat in Genk. Foto: Chris Nelis

Genk -

Een man heeft zaterdagavond geprobeerd een alcoholcontrole te ontvluchten in de Emiel Vandorenlaan in Genk. Hij weigerde te stoppen en reed met zijn Volkswagen Golf in op de controlepost. De aanwezige agenten konden zich maar nipt in veiligheid brengen. De bestuurder kon na een achtervolging gearresteerd worden. Twee agenten raakten gewond.

Politie CARMA organiseerde zaterdagavond een SLIM-actie op verschillende locaties in de politiezone. Zo ook op de Emiel Vandorenlaan in Genk. Daar liep het rond 22 uur mis. Een man weigerde te stoppen en reed met zijn wagen in op de controlepost. Eén agent raakte hierbij lichtgewond. Daarna sloeg de bestuurder op de vlucht. De banden van de wagen werden lekgeschoten, maar de man zette zijn weg toch verder.

De agenten zetten meteen de achtervolging in en reden de wagen klem op de Dijkstraat in Genk, enkele kilometers verderop. Drie politievoertuigen raakten hierbij zwaar beschadigd. De agressieve bestuurder, een 41-jarige Genkenaar, moest met geweld uit de auto gehaald worden. Hij werd gearresteerd. Zowel de verdachte als een inspecteur raakten hierbij lichtgewond.

Politie LAMA kwam ter plaatse om de vaststellingen te doen. Ze namen de verdachte voor verder onderzoek mee naar het commissariaat. De veertiger is zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en werd aangehouden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio