Priester wint 500.000 euro met EuroMillions: “God heeft mijn gebeden verhoord”

Print
Priester wint 500.000 euro met EuroMillions: “God heeft mijn gebeden verhoord”

Een Ierse priester heeft een half miljoen euro gewonnen met Euromillions en laat weten dat “zijn gebeden zijn verhoord”. De man is van plan om een deel van het geld uit te delen en vertelt dat het niet de eerste keer is dat hij veel geld wint met de loterij.

Monseigneur John Delaney woont in Florida, maar trok op Kerstmis terug naar zijn thuisland Ierland, waar hij in Malahide een ‘quick pick’ loterijticket kocht. Met succes, want het biljet leverde hem 500.000 euro op. Delaney werd in 1964 verordend om naar de Verenigde Staten te trekken en er het aartsbisdom van Miami te vervoegen.

De priester grapt nu dat God zijn gebeden heeft verhoord en moet bekennen dat het niet de eerste keer is dat hij veel geld wint met de lotto. Zo won hij meer dan 30 jaar geleden eens 15.000 Ierse pond (19.000 euro). In de Verenigde Staten won hij al bedragen van 3.000 en 5.000 dollar (2.500 en 4.200 euro).

De priester heeft beloofd dat hij zijn enorme winst zal delen met wie het nodig heeft. “Ik denk dat ik kan stellen dat ik geluk heb gehad”, vertelt hij. “Maar ik heb de gewoonte om mijn geluk te delen met anderen. Dat heeft mijn moeder mij geleerd en is er bij mij ingehamerd door een bisschop toen ik een jonge priester was.”

Vorige zaterdag kwam Delaney te weten dat hij winnaar was van 500.000 euro, maar dat drong niet meteen tot hem door. “Ik was in het begin niet al te opgewonden. Ik ging terug naar de winkel en gaf het biljet aan hetzelfde meisje van wie ik het had gekocht, ter controle. Er kwam een boodschap op het scherm dat ik de loterij moest contacteren. Op dat moment wist ik dat ik gewonnen had.”

De winnaar heeft naar eigen zeggen een fijne kerstdag achter de rug met zijn familie, een dag waarop hij het grote nieuws langzaam liet bezinken. “Ik geloof dat wat moet zijn, zal zijn. Dit is een enorm bedrag en ik kijk ernaar uit om er een deel van terug te geven.”