Ysaline Bonaventure naar derde kwalificatieronde op WTA Auckland

Print
Ysaline Bonaventure naar derde kwalificatieronde op WTA Auckland

Foto: BELGA

Ysaline Bonaventure (WTA 183) heeft zich zondag geplaatst voor de derde en tevens laatste kwalificatieronde van het WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland (hard/250.000 dollar). Op oudjaarsdag haalde ze het in twee korte sets van de Britse Katie Boulter (WTA 200): twee keer 6-1 na amper 44 minuten.

In de eerste ronde was Bonaventure eerder al te sterk voor de Nederlandse Richel Hogenkamp (WTA 106), tweede reekshoofd in de kwalificaties. Voor een plaats op de hoofdtabel neemt ze het maandag op tegen thuisspeelster Arina Rodionova (WTA 120), zesde reekshoofd in deze kwalificaties. In het enige voorgaande duel tussen beide speelsters trok Rodionova in 2014 in Japan aan het langste eind.

Maryna Zanevska (WTA 171) sneuvelde eerder al in de eerste kwalificatieronde in Nieuw-Zeeland. Ze ging met 6-4 en 6-3 onderuit tegen de Zwitserse Conny Perrin (WTA 197).

Kirsten Flipkens (WTA 75) en Alison Van Uytvanck (WTA 76) staan rechtstreeks op de hoofdtabel. Flipkens treft in de openingsronde het Kroatische achtste reekshoofd Donna Vekic (WTA 54). In hun vier onderlinge confrontaties verloor Flipkens nog nooit. Van Uytvanck opent haar seizoen met een wedstrijd tegen de Sloveense Polona Hercog (WTA 101), die met 2-0 leidt in de onderlinge duels. Als beide Belgische speelsters de eerste ronde overleven, spelen ze tegen elkaar in de tweede ronde.