VIDEO. Koeien gered uit benarde situatie na post op Facebook

Print

Video: Facebook

Beelden van een koe die door een halve meter water moet ploeteren bij temperaturen van 2,5 graden zorgden voor verontwaardigde reacties op Facebook. De boer is echter van goede wil en vulde zaterdagvoormiddag grond bij met een graafmachine.

“Ben ik dan de enige die dit ziet en er iets aan wil doen?”, vroeg de man die de video op Facebook heeft gepost zich af. “De dieren zien er niet ondervoed uit maar de omstandigheden vind ik triest, zeker bij deze kou. Koeien horen bij dit weer niet thuis in een weide bij vrieskou. Ze hebben wel beschutting, maar om daar te geraken moeten ze dus door 60 centimeter slijk ploeteren. Dat moet de boer toch zelf ook zien? Ik wil niet dat er iemand gestraft wordt of een boete krijgt, alleen maar dat de dieren geholpen worden.”

“We zullen deze voormiddag nog langs de weide rijden om de situatie te bekijken”, vertelde Carolien Roofthooft van de politie Voorkempen zaterdagvoormiddag. “Daarna zullen we de eigenaar vragen om iets aan de benarde situatie van de koeien te willen doen”.

Inmiddels deelde de man die het bericht op Facebook plaatste nieuwe beelden waarop te zien is dat de boer met een graafmachine grond aan het bijvullen is op de ondergelopen weide. Eind goed al goed dus voor de koeien.

VIDEO. Koeien gered uit benarde situatie na post op Facebook
Foto: Facebook