Ploeg Mathieu van der Poel en Sanne Cant vindt oplossing bij Lotto Soudal na uitgebrande bus

Print
Ploeg Mathieu van der Poel en Sanne Cant vindt oplossing bij Lotto Soudal na uitgebrande bus

Foto: BFM

IKO-Beobank zag vrijdag zijn teambus uitbranden, maar kan zaterdag al rekenen op een alternatief. De ploeg huurt tot het eind van het cross-seizoen één van de bussen van wielerploeg Lotto Soudal.

LEES MEER: Brand uitgebroken in tourbus van team Mathieu van der Poel en Sanne Cant

De bus brandde vrijdag uit in Bevel en werd gebruikt door de jeugdrenners van het team. In de cross in Bredene kwamen er niet veel renners van de ploeg aan de start, maar voor de volgende wedstrijden moest wel een oplossing gevonden worden.

“Ik ben vrijdag meteen beginnen rondbellen”, aldus teammanager Christoph Roodhooft. “Al snel viel er een oplossing uit de bus. Ik kan het wel goed vinden met Paul De Geyter (de nieuwe CEO van Lotto Soudal) en enkele mecaniciens van Lotto Soudal. We kunnen nu één van hun bussen gebruiken. Die bussen staan in de winter toch aan de kant en we huren er nu één tot het eind van het crossseizoen. Er is geen overlapping met hun wegseizoen, dus dat is wel een goede oplossing.”

De oorzaak van de brand is overigens nog niet gekend. De bus van Lotto Soudal wordt vanaf zaterdag al gebruikt in de Superprestige in Diegem, waar de junioren om 16u de cross op gang trappen. De bus is overigens niet bekleed met stickers van Lotto Soudal, maar heeft een zwarte kleur in deze periode van het jaar.