Lijdensweg voor Novak Djokovic blijft duren: nu ook forfait in Doha

Print
Lijdensweg voor Novak Djokovic blijft duren: nu ook forfait in Doha

Foto: AP

Brussel -

Novak Djokovic (ATP 12) geeft forfait voor het ATP-toernooi in Doha, dat maandag van start gaat. Dat heeft de Serviër zaterdag bekendgemaakt op zijn website. Het voormalige nummer één van de wereld sukkelt nog steeds met zijn rechterelleboog, een blessure die hem al bijna zes maanden van de courts houdt.

Djokovic maakte zich op om vrijdag zijn langverwachte rentree te vieren op een exhibitietoernooi in Abu Dhabi, maar pijn in de elleboog verhinderde dat. In juli kwam de twaalfvoudige grandslamwinnaar voor het laatst in actie op Wimbledon (kwartfinale tegen Tomas Berdych). Het is nog een vraagteken of hij fit geraakt voor de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen dat op 15 januari van start gaat.

“Ik heb mijn medisch team geraadpleegd en we hebben beslist om door te gaan met de behandeling van mijn elleboog”, aldus Djokovic. “Alleen wanneer ik honderd procent klaar ben om te spelen, kan ik mijn rentree maken. Ik hoop dat dat binnenkort het geval is. Ik wil iedereen bedanken voor het geduld en begrip.”

De voorbije twee edities pakte Djokovic de titel in Doha. Dit jaar versloeg hij in de finale Andy Murray in drie sets met 6-3, 5-7 en 6-4.