Chewbacca kajakt berg naar beneden in spectaculaire video

Print

Chewbacca kajakt berg naar beneden in spectaculaire video Video: Reuters

Hoewel hij momenteel furore maakt in de bioscoop in de kaskraker Star Wars: the Last Jedi, kan de boog niet altijd gespannen staan en hebben ook Wookiees nood aan ontspanning. Omdat hij tijdens de werkuren meestal aan lichtsnelheid door het heelal zoeft aan boord van de Millennium Falcon, besloot Chewbacca om aan duizelingwekkende snelheid een berg naar beneden te glijden in een kajak.

In de laatste Star Wars-films kruipt de Finse basketballer Joonas Suotamo in de huid van ’s werelds bekendste Wookiee, maar in bovenstaande video is het professionele kajakker Tyler Bradt die de honneurs waarneemt. De 31-jarige atleet maakte samen met zijn moeder een Chewbacca-outfit voor een feestje, maar dacht dat het grappig zou zijn om in de huid van de behaarde metgezel van Han Solo een berg in Canada naar beneden te zoeven.

Het tochtje van de man was echter niet zonder gevaar en hij moest zijn afvaart precies timen om niet op de rotsen onderaan de berg te pletter te slaan. Bradt brak al verschillende records in zijn kajak en vestigde in 2009 een wereldrecord door een 57 meter hoge waterval in de Amerikaanse staat Washington te overwinnen. Nu is hij dus ook de eerste man die zich verkleed als Chewbacca aan een halsbrekende tocht in een kajak waagt.