Van der Poel zoekt geen excuses voor demonstratie van Van Aert: “Geen pech, hij reed gewoon te snel”

Print
Van der Poel zoekt geen excuses voor demonstratie van Van Aert: “Geen pech, hij reed gewoon te snel”

Foto: Photo News

De 23-jarige Wout van Aert (Crelan-Charles) heeft vrijdag de Brico Cross in Bredene gewonnen. Hij haalde het na een solo die hij opzette in de tweede ronde, na een foutje van zijn medevluchter Mathieu van der Poel. De Nederlander werd tweede. Quinten Hermans vervolledigde het podium. Voor Van Aert is het zijn zevende zege van het seizoen.

Van Aert: “Na gisteren in Loenhout was ik wat lastig op mezelf”

LEES OOK: Van Aert draait de rollen om in loodzware modder van Bredene en dwingt Van der Poel in de fout

Wout van Aert was uiteraard erg tevreden: “Het was nog eens echt cross en dat is altijd plezant”, aldus de wereldkampioen. “Dit was ook een parcours dat ik graag doe en ik ben uiteraard blij met de overwinning. Of ik een superdag had? Het ging toch terug beter. Na gisteren in Loenhout was ik wat lastig op mezelf omdat het na Namen en Sint-Niklaas dan zonder reden in Zolder en Loenhout minder wa qua gevoel. Daarom wou ik er vandaag echt voor gaan en dat pakte goed uit.”

De motivatie in deze drukke eindejaarsperiode is een belangrijke factor. “Gemotiveerd blijven is inderdaad moeilijk want morgen wacht met Diegem opnieuw een zware opdracht. Dan ben je snel geneigd om de motivatie wat te laten afnemen, maar er komt toch volk kijken voor jou en de mensen betalen om je aan de start te krijgen. Dan vind ik het ook belangrijk om je te laten zien.”

Van der Poel zoekt geen excuses voor demonstratie van Van Aert: “Geen pech, hij reed gewoon te snel”
Foto: BELGA

Het vernieuwe was loodzwaar. “Het weer zat wat tegen voor de kijker en voor ons, wan het was best koud en zwaar door de regen, maar het was best een mooi parcours dat overzichtelijk is voor de toeschouwers. Hier zit zeker toekomst in.”

Morgen wacht in Diegem alweer een zware opdracht. “Het is een avondcross en dus hebben we een paar uurtjes meer om te recupereren maar het is nog een lange terugweg naar de Kempen. Alle minuten om plat te liggen zijn dan ook gewonnen.”

Van der Poel: “Geen pech, er was gewoon nog iemand die heel rap rondreed”

Van der Poel finishte uiteindelijk als tweede, weliswaar op twee minuten van de winnaar. “Pech was het niet”, was de Nederlander eerlijk. “De fouten die ik maakte lagen merendeel aan mezelf. Ik reed ook niet lek of zo.”

“Mijn gevoel was ook nog niet zo héél slecht, er was gewoon nog iemand die heel rap rondreed. Zijn tempo lag te hoog voor mij en daarom heb ik me ook snel op de tweede plaats proberen te focussen. Als je op meer dan minuut wordt gereden, moet je niet forceren en dus heb ik zo zuinig mogelijk naar plek twee gereden.”

Ook hij was wel te spreken over het parcours: “Het was echt cross, ik denk niet dat ik ooit nog zo weinig recuperatiemomenten had, het stuk op de weg was ook heel kort. Het was gewoon ee, uur lang over een wei rijden.”

Diegem telt mee voor de Superpestige en is dus belangrijker. “Het is een rondje waar ik graag kom en de sfeer ook goed is. Morgen een rustige dag en er dan ‘s avonds vol tegenaan.”