Mama

In 2017 werden (weeral) veel kleine Lucasjes geboren, maar zij moeten Liam en Louise laten voorgaan

Print
In 2017 werden (weeral) veel kleine Lucasjes geboren, maar zij moeten Liam en Louise laten voorgaan

Foto: Shutterstock

Brussel -

Na zes jaar heerschappij is Lucas van de troon gestoten als populairste voornaam voor pasgeboren jongetjes in Vlaanderen. Liam stond het voorbije jaar helemaal bovenaan. Bij de meisjes werd het vaakst gekozen voor Louise. Dat blijkt uit gegevens op de website van Kind en Gezin.

Vooral bij de jongens is er sprake van een aardverschuiving. Sinds 2011 was Lucas immers onafgebroken de voornaam die kersverse ouders het vaakst kozen voor hun pasgeboren ventje.

Dit jaar - volgens voorlopige gegevens, want het jaar is nog niet helemaal om - staat Liam helemaal bovenaan (tot nu toe 309 keer gekozen). Liam draait al enkele jaren mee in de top 5 van populairste jongensnamen in Vlaanderen. Dan volgen Noah (292) en Finn (285); Lucas staat pas op de vierde plaats (283).

De populairste meisjesnaam het voorbije jaar was Louise (tot nu toe 349 gekozen), een naam die twee jaar geleden ook al eens helemaal bovenaan stond. Dan volgen Olivia (327) en Emma (322). Mila, de populairste meisjesnaam van 2016, staat op de vierde plaats (315).

Kind en Gezin verwacht overigens dat er in het Vlaams gewest in 2017 “2 tot 3 procent” minder kindjes geboren zullen zijn dan in 2016. Toen werden 66.803 geboortes geteld, de eerste stijging (+0,8 procent) in zes jaar.

Niet te missen