Fit & Gezond

Vrouw post opvallend zoekertje: "Is er iemand die ook dik is en in 2018 gaat trouwen?"

Print
Vrouw post opvallend zoekertje: "Is er iemand die ook dik is en in 2018 gaat trouwen?"

Foto: Shutterstock

"Zonde dat ik zo lang heb gezocht naar de perfecte jurk om die dan maar enkele uren te dragen", dacht de Nederlandse schrijfster Anke Laterveer (37). Via een oproep op Twitter hoopt ze haar bruidsjurk een tweede leven te kunnen geven. De Tweet lokte heel wat reactie uit.

"In het kader van de kerstgedachte: is er toevallig iemand die ook dik is en in 2018 gaat trouwen, maar nog geen jurk heeft? Je mag de mijne hebben." Deze oproep postte de Nederlandse schrijfster Anke Laterveer vlak voor kerst op Twitter. Haar Tweet lokte zo veel reactie uit dat ze hem snel weer verwijderde.

Veel mensen vonden het niet kunnen dat Anke zichzelf 'dik' noemt, maar daar reageerde de schrijfster snel op. ”We leren dat het niet goed is om dik te zijn, het zou ongezond zijn en niet wenselijk. Dik zijn is gekaapt als scheldwoord en ik vind het belangrijk dat mensen die net als ik ook dik zijn, dit omarmen en zich er goed over voelen. Mensen reageren op het feit dat ik mijzelf dik noem. Ik vind het heel belangrijk dat mensen weten dat ik heel tevreden ben met mijn figuur.”

Aan Linda vertelt de schrijfster nog dat ze heel lang heeft gezocht naar haar droomjurk. "Omdat ik klein en dik ben, duurde het zeker vier maanden voor ik mijn droomjurk vond." Haar prinsessenjurk kostte uiteindelijk 1650 euro en Anke vond het doodzonde dat ze die maar enkele uren had kunnen dragen. Daarom wil ik iemand anders blij maken met de jurk, ”iemand die zich er net als ik de mooiste van wereld in voelt.”

Naast negatieve reacties kwamen gelukkig ook wat geïnteresseerde reacteis van toekomstige bruidjes. Op nieuwjaarsdag zal ze haar droomjurk verloten.

 

 

 

 

 

Niet te missen