Schokkende beelden: buschauffeur gaat door het lint nadat passagier onophoudelijk op bel drukt

Print

Schokkende beelden: buschauffeur gaat door het lint nadat passagier onophoudelijk op bel drukte Video: Facebook

In Colombia verloor een buschauffeur dinsdag zijn kalmte nadat hij zich ergerde aan een passagier. Nadat inzittende David Perez in de stad Cartagena aanhoudend op de bel bleef drukken om de bus te laten stoppen aan de volgende halte, sloegen de stoppen bij de bestuurder door. Hij stapte resoluut naar de passagier en gaf hem zonder aarzelen een pak rammel.

Een andere reiziger kon het schokkende tafereel vastleggen op camera. Sommige passagiers voelden zich door de situatie al snel genoodzaakt om in te grijpen. Dat bleek ook broodnodig. Zelfs toen enkele personen Perez uit de buurt van de chauffeur konden trekken, bleef de man slagen uitdelen.

Ook een vrouw die in de bus zat, uitte haar frustratie over het geweld van de chauffeur. “Ik ga klacht indienen”, riep ze hem toe. “Ik ben moe en probeer gewoon thuis te geraken. Op zulke momenten heb ik geen nood aan zaken zoals deze.”

“Sprake van provocatie”

Voorlopig is de identiteit van de bestuurder niet openbaar gemaakt. Hij rijdt voor Transcaribe, een privébedrijf dat deel uitmaakt van het openbaar vervoer in de stad.

De directie van het bedrijf heeft intussen gereageerd op het incident. “Het gedrag van de chauffeur kan op geen enkele manier gerechtvaardigd worden”, klinkt het. “Net voordien was er echter wel sprake van provocatie. Volgens de chauffeur heeft de passagier de bel misbruikt door er tijdens de rit continu op te drukken.”

Perez gaf toe dat hij regelmatig op de bel heeft gedrukt “om zeker te zijn dat de chauffeur het hoorde”. Toen hij aankwam bij zijn halte, kreeg hij weliswaar niet de kans om uit te stappen. In plaats daarvan volgde de aanval van de chauffeur nadat hij de passagier eerst uitschold. “Ik moest mijn handen in de lucht steken om mezelf te beschermen”, vertelde de man. “Hij greep me ook bij de nek en ik voelde dat ik mijn stem begon te verliezen. Verder heb ik ook last van mijn schouder en vinger. Ik ben dus zeker van plan om klacht in te dienen.”