F1-piloot krijgt 'eigen' straat in Nieuw-Zeeland

Print
F1-piloot krijgt 'eigen' straat in Nieuw-Zeeland

Brendon Hartley met het straatnaambord Foto: Twitter

De Nieuw-Zeelander Brendon Hartley mocht dit seizoen zijn F1-debuut maken en heeft nu nog een goede reden om het jaar met een glimlach af te sluiten. In zijn thuisland werd immers een straat naar hem vernoemd.

De weg naar het Circuit Chris Amon heeft voortaan Brendon Hartley Drive. Het Circuit Chris Amon bevindt zich op 14 kilometer van Palmerston North, de geboorteplaats van Hartley. 

"Er werd me gevraagd om een doel van een nieuwe straatnaam te halen, maar ik had nooit verwacht dat dit de Brendon Hartley Drive zou geweest zijn", aldus de verbaasde Hartley tegenover 'RadioLIVE'.

Brendon Hartley kreeg van Toro Rosso de kans om zijn F1-debuut te maken. Tijdens de GP van de Verenigde Staten debuteerde Hartley en behaalde hij ook zijn beste resultaat tot dusver, een dertiende plaats.

"Ik vind het een eer en ik ben erg emotioneel om mijn naam hier te zien. Mijn herinneringen uit mijn jeugdharen liggen hier in Manfeild. Ik zag mijn vader er racen en ik nam er zelf ook deel aan mijn eerste race", aldus Hartley.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: