Man breekt ijs met blote handen om bejaarde vrouw uit bevroren rivier te redden

Print

Man breekt ijs met blote handen om bejaarde vrouw uit bevroren rivier te redden Video: Reuters

Een Chinese vrouw werd op het nippertje gered door een heldhaftige voorbijganger nadat ze voor nog onbekende redenen in een bevroren rivier was gevallen. De 54-jarige redder aarzelde geen moment toen hij de vrouw in de rivier had zien vallen, haastte zich naar de oever en brak het ijs met blote handen om de dame te bevrijden. “Het water was ijskoud, maar ik had niet veel tijd om daar bij stil te staan”, aldus de barmhartige Samaritaan.

De 54-jarige Shi Lei uit de Chinese stad Baoding was dinsdagochtend op weg naar zijn werk toen hij de bejaarde dame in de rivier had zien vallen. Andere voorbijgangers verwittigden snel de hulpdiensten, maar de man wist dat hij snel moest handelen en aarzelde geen minuut om het ijs op te kruipen om de dame uit de bevroren rivier te trekken. “Het ijs was erg dun, dus ik kon mijn volle kracht niet gebruikten”, aldus de man, die het ook moeilijk kreeg omdat de vrouw erg zwaar was geworden door haar doorweekte kleren.

Hij moest uiteindelijk het dunne ijs met zijn blote handen kapotslaan om de vrouw naar de oever van de rivier te trekken, terwijl een andere man zijn kleren vasthield zodat hij niet zelf in het water zou donderen. Een minuut later slaagde hij erin de vrouw uit het water - dat een temperatuur van -5 graden had - te halen en weer op het droge te trekken. Volgens Shi was ze “ijskoud en had ze amper de kracht om te bewegen”, maar werd ze niet naar het ziekenhuis gebracht.

De 73-jarige Chinese vrouw werd door haar redder en enkele familieleden naar huis gebracht, waar ze kan herstellen van haar beproeving. Shi liet zijn heldendaad echter niet naar zijn hoofd stijgen: hij ging snel naar huis om een douche te nemen, dronk wat water met gember erin en ging terug naar het werk. “Iedereen die hielp was een held”, aldus de bescheiden man. “Ik ben trots dat er zoveel goeie mensen in Baoding wonen.”