Tanken zonder betalen eindigt in helse politieachtervolging in Hechtel

Tanken zonder betalen eindigt in helse politieachtervolging in Hechtel

Themabeeld Foto: Photo News

Hechtel-Eksel -

De lokale politie van HANO kreeg donderdagvoormiddag verschillende meldingen over een verdacht voertuig zonder nummerplaten. De inzittenden gingen tanken zonder te betalen, maar werden even later opnieuw opgemerkt. Daarop zette de politie de achtervolging in, die eindigde toen de auto tegen een boom knalde.

“Op donderdag 28 december 2017 omstreeks 10.37u wordt politie HANO verwittigd van een verdacht voertuig zonder nummerplaten waarin inzittenden zich aan het omkleden waren. Meteen erna komt een bericht binnen over hetzelfde voertuig dat tankte zonder te betalen.

Tijdens het controleren van de camerabeelden komt het voertuig opnieuw voorbijgereden, deze keer met Nederlandse nummerplaten. De achtervolging wordt ingezet en tijdens een helse rit met vele zware verkeersinbreuken komt de auto uiteindelijk tot stilstand tegen een boom op de verhoging van de N74 ter hoogte van de Prijzenklopper op de Peerderbaan in Hechtel.

Er wordt in de wagen een verboden wapen en een kleine hoeveelheid softdrugs gevonden.

De drie inzittenden (respectievelijk 21, 18 en 17 jaar oud uit Nederland) worden gearresteerd en ondervraagd in het politiecommissariaat van PZ HANO. De bestuurder van het voertuig (21-jarige man uit Goirle, Nederland) wordt via snelrecht gedagvaard. Hij zal zich dus eerstdaags moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Hasselt. Het rijbewijs van de bestuurder werd ook onmiddellijk ingetrokken.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio