Nieuwe hype? Hasseltse zaak serveert bubble waffles en bubble tea

Print
Hasselt -

Truienaars Hasan Kamalbayev (27) en zijn broer Rinat (26) openden enkele dagen geleden hun zaak ‘Double Bubble’ op het Leopoldplein in Hasselt. Ze serveren er de bij ons nog relatief onbekende bubble waffles, iets wat het midden houdt tussen een pannenkoek en een wafel, en bubble tea: thee met heuse smaakbubbels die ploffen in je mond. Een waar paradijs voor liefhebbers van deze van oorsprong Aziatische zoete zonden.

“Double Bubble is een uniek concept.” vertelt zaakvoerder Hasan Kamalbayev. “Je kan bij ons zowel terecht voor bubble waffles als voor de bubble tea. Dat onderscheidt ons van andere zaken want we zijn de enigen die beide lekkernijen aanbieden in België. Om deze waffles te krijgen moest je vroeger naar Antwerpen of Brussel, iets wat we ook vaak deden tot we besloten om zelf een zaak op te starten.”

Nieuwe hype? Hasseltse zaak serveert bubble waffles en bubble tea

Hong Kong

Een bubble waffle is krokant vanbuiten en zacht vanbinnen. Het lijkt een beetje op bubbelplastiek maar smaakt ongetwijfeld lekkerder. De snack is gebaseerd op gai daan jai, een street food-gerecht uit Hongkong dat ontstond net na de Tweede Wereldoorlog en gemaakt werd van gebarsten eieren. De nieuwe versie dook eerst op in de grote steden maar is sinds vorig weekend dus ook in Hasselt te krijgen.

Bubble tea is een mix van ijsgekoelde of hete gezoete thee en andere smaakjes. Het mengsel wordt flink geschud, waardoor de voor de drank karakteristieke bubbels ontstaan. Aan de thee worden bobba’s toegevoegd, dat zijn pareltjes met een fruitige vulling die in je mond openbarsten.

Kies je eigen toppings

“We kozen ervoor om iedereen zijn waffle of zijn thee zélf te laten samenstellen, dat maakt ook deel uit van ons concept” Laat Hasan nog weten. “Je kan kiezen uit een enorm assortiment van vulling en toppings, gaande van Nutella tot verschillende soorten ijs of Oreo-koekjes.”

Op de vraag hoeveel calorieën er in een rijk gevulde wafel zitten kregen we het volgende antwoord: “geen idee, maar het zullen er ongetwijfeld wel veel zijn.”

Lees meer over Uit Eten en Drinken in Limburg