Food

Dit filmpje van een coquille is een hit. Zie jij waarom?

Print
Dit filmpje van een coquille is een hit. Zie jij waarom?

Foto: Instagram/ restaurant_meliefste

Een filmpje van een Zeeuws restaurant waarin een coquille versneden wordt, is massaal bekeken op sociale media en lokt heel wat controverse uit. Het schelpdier wordt levend versneden en vertoont daarbij stuiptrekkingen, wat door velen als choquerend wordt ervaren. Hierdoor barstte een ware storm uit op sociale media.

De eigenaars van het Zeeuwse restaurant Meliefste hebben ongewild een Instagramhit te pakken die heel wat controverse heeft losgeweekt. In het filmpje wordt getoond hoe een coquille tot fijne reepjes wordt versneden en daarbij stuiptrekkingen vertoont. Heel wat volgers schrokken zich een hoedje en uitten hun ongenoegen hierover op de Instagrampagina van het restaurant.

 

Super scallops ?????? #meliefste #food #scallop

Een bericht gedeeld door Restaurant Meliefste (@restaurant_meliefste) op

 

Chefkok Thijs Meliefste snapt de hele controverse niet. Coquilles worden immers net als oesters altijd levend bereid. "Coquilles vertonen stuiptrekkingen bij de sluitspier wanneer ze gesneden worden", vertelt hij aan de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. "Persoonlijk vind ik ingrediënten die zo vers zijn dat ze nog bewegen het mooiste wat er is. Deze verse coquilles worden in Noorwegen handmatig op de zeebodem verzameld."

"Mensen moeten beseffen dat alles wat ze eten ooit geleefd heeft", benadrukt hij nog. "Dat geldt voor een koe, een vis en schelpdieren." Ondertussen blijven de reacties op het filmpje binnenstromen en werd de video al meer dan 180.000 keer bekeken.

 

Niet te missen