Kevin Janssens strikt rol naast Jean-Claude Van Damme

Print
Kevin Janssens strikt rol naast Jean-Claude Van Damme
Brussel -

Twee Belgische binken naast elkaar op het witte doek, dat moet wel vonken geven. Kevin Janssens (38) werkt voor zijn volgende filmproject samen met niemand minder dan Hollywood-Belg Jean-Claude Van Damme (57).

De film, die voorlopig nog geen titel kreeg, wordt geregisseerd door de Fransman Julien Leclercq, die bekendstaat om zijn voorliefde voor actieprenten. Spek naar de bek voor ‘the Muscles from Brussels’, dus. Van Damme scheert momenteel hoge toppen met zijn komische Amazon-serie ‘Jean-Claude Van Johnson’ en volgend jaar brengt hij nog een vervolg uit op de ‘Kickboxer’-films. Ook Kevin Janssens is dezer dagen alomtegenwoordig. Zijn opnames voor de series ‘Over Water’ en ‘Undercover’(met Tom Waes) lopen nog, ‘Tueurs’speelt nu in de zalen en volgend jaar is hij te zien in de Nederlandse film ‘Catacombe’én naast Gérard Depardieu in ‘Les Confins du monde’.

Niet enige Belgen

Kevin Janssens strikt rol naast Jean-Claude Van Damme
Jean-Claude demonstreert zijn traptechniek. Foto: Photo News

Welke rol Janssens precies zal spelen in het Van Damme-project, is niet duidelijk. Wel heeft hij er duidelijk zin in. “Ik kijk ernaar uit om met deze man samen te werken”, schreef hij bij een foto van Van Damme op Instagram. Janssens en Van Damme worden niet de enige twee Belgen in de film: ook Sam Louwyck maakt deel uit van de cast, cameraman Robrecht Heyvaert en decorontwerper Geert Paredis versterken de technische ploeg. Janssens kent hen alle drie nog vanop de set van D’Ardennen’ in 2015. De opnames van Leclercqs film staan gepland voor het voorjaar van 2018.

Bekijk hier onze volledige tv-gids