't innigste goeie dah uit Rotterdam komt, is d'n trein naor Eindhoven

Print
't innigste goeie dah uit Rotterdam komt, is d'n trein naor Eindhoven

Foto: Tim Garré

Genk - Het enige goede dat uit Rotterdam komt, is de trein naar Eindhoven. Dat er niks goeds uit Rotterdam komt, dat dachten de klasgenootjes van Joop Gottmers ook toen hij als jochie van 6 verhuisde naar Brabant. Althans, dat zeiden ze totdat zijn vader een aantal leerkrachten in elkaar had geslagen omdat ze hem onterecht van school wilde sturen. En je weet wat ze zeggen: zo vader, zo zoon.

The Revolution onderging voor zijn eerste avond van jaargang zes als het ware een complete metamorfose. De verhuis vanuit Peer naar Genk levert heel wat mogelijkheden op en daar willen ze gebruik van maken. Ze geven niet enkel, zoals altijd, een avond gevuld met muziek, dans, drama en een boeiende spreker (dat laatste kom ik nog op terug), maar ze willen dit doortrekken en ook overdag mensen van entertainment voorzien. Dit blijft zoals de afgelopen jaren geheel gratis.

‘Knock out’ luidt de eerste titel van 2018. The Revolution heeft kickbokslegende Joop Gottmers uitgenodigd om te vertellen wat hij heeft meegemaakt. Over straffe verhalen gesproken, dat van Joop is er zeker één! Hij groeide op in een modelgezin, met een goed voorbeeld van hoe je niet een vader moet zijn en een moeder die vooral op de achtergrond liep. Op zesjarige leeftijd moest hij van zijn vader gaan kickboksen om de pestkoppen op school van zich af te slaan.

Al snel bleek dat Joop wel talent had. Hij deed mee aan wedstrijden en groeide uit tot een gevreesde man in de ring. Niet dat hij dat leuk vond. Ook daarbuiten ging het niet altijd als gewenst. Hij raakte verzeild in de drugswereld, niet alleen als gebruiker, maar ook als dealer. Daardoor belandde hij meermaals in de gevangenis. Het ging van slecht naar helemaal ‘begaaid’ totdat Joop op zijn 35ste verjaardag met een pistool tegen zijn hoofd zat…

Als dat nu het einde van zijn verhaal was, was dat best wel triest. Zo'n verhaal dat je aan je kinderen vertelt om ze duidelijk te maken dat ze niet aan de drugs moeten beginnen “want dan ga je hartstikke dood”. Gelukkig heeft het verhaal van Joop wel een goede afloop.

Wil je meer weten?
Dat kan op 6 januari 2018 vanaf 19:30-21:30 (deuren open 19:00)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio