Mama

De jongste krijgt altijd de meeste pakjes? Daar is iets van aan

Print
De jongste krijgt altijd de meeste pakjes? Daar is iets van aan

Foto: Shutterstock

Nee, je beeldt het je blijkbaar niet in als je elk jaar opnieuw het gevoel krijgt dat je jongere broer of zus meer pakjes voor Kerstmis krijgt dan jou. Uit een Brits onderzoek is gebleken dat er wel degelijk een waarheid achter schuilgaat.

Wie al dan niet het meeste krijgt, is onder broers en zussen soms een delicaat thema en dat wordt tijdens de feestdagen nog eens extra in de verf gezet met al die cadeautjes. Heb je vaak het gevoel dat je jongste broertje of zusje het meest in de watten wordt gelegd, dan blijkt dat trouwens niet helemaal onterecht te zijn. Uit een onderzoek van de liefdadigheidsinstelling Give As You Live bij 1.000 Britten wordt duidelijk dat het jongste kind in elk geval als de meest verwende wordt gezien.

Een op de tien gaf bovendien aan dat specifiek de jongste zus het meeste cadeautjes krijgt met Kerstmis. Werd echter specifiek naar de antwoorden van de categorie van 18- tot 24-jarigen gekeken dan dacht liefst 24 procent dat er voor de jongste meer pakjes onder de boom lagen te wachten. Over het algemeen dachten zij ook vaker dat de jongere kinderen in het algemeen worden bevoordeeld. Perceptie of toch de realiteit?

 

Niet te missen